Smålån

Smålån

Smålån som smslån och mikrokrediter går snabbt att ansöka, snabbt att få beviljade och pengarna kommer in på kontot direkt. Om du letar efter smålån har vi smslångivare i listan nedanför. Klicka på en långivare för att komma igång med din låneansökan.

SE - smspengar.nu

500 - 12000 sek

Lånebelopp

30 - 90 dagar

Löptid

18 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
 

ex: SMSpengar - Låna 5000 kr, Lånetid 30 dager, månadsränta 17.5%, Effektivränta 634%, Återbetala 5890 kr.

SE - DayPay.se

1000 - 20000 sek

Lånebelopp

30 - 90 dagar

Löptid

20 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
Gratis ansökanPengarna utbetalda på dagenInga dolda kostnader
 

ex: 10.000 i 90 dagar - eff 384%. avg 0. Tot: 12.250

SE - Banknorden

100 - 600000 sek

Lånebelopp

1 - 180 mån.

Löptid

18 år

Åldersgräns

★★★★★

Rating
Inga dolda avgifterKostnadsfrittAnsökan är inte bindande
 

ex: 90.000 i 5 år - eff 5,82%. avg Tot: 103 597 kr

SE - NätLån - Microlån

1000 - 10000 sek

Lånebelopp

33 - 180 dagar

Löptid

18 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
Låna utan säkerhetLåna utan UCAccepterar betalningsanmärkningar
 

ex: 3.000 i 33 dagar - eff 306%. avg 0. Tot: 3.405

SE - Meddelandelån

3000 - 10000 sek

Lånebelopp

15 - 90 dagar

Löptid

20 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
 

ex: 5.000 i 62 dagar - eff 613,50%. avg 0. Tot: 6.400

SE - Monetti

1000 - 20000 sek

Lånebelopp

1 - 12 mån.

Löptid

18 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
 

ex: 10.000 i 60 dagar - eff 243%. avg 350. Tot: 11.628

SE - expresskredit

1000 - 30000 sek

Lånebelopp

1 - 12 mån.

Löptid

18 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
 

ex: Kreditgräns: 5 000 - 30 000 SEK. Minsta månadskostnad 6 % av total skuld eller 350 kr, vilket som är högst. Uppläggningsavgift 320 kr, Uttagsavgift 49 kr, Aviavgift 35 kr, Månadsränta 3,8 %, Nominell årsränta 39,3 %. Effektiv ränta för uttag om 15 000 kronor är 56,73 % som återbetalas i tolv månader, varav elva betalas med lägsta belopp och den tolfte månaden resterande skuld, totalkostnad 20 996 kronor.

SE - Cashbuddy

3000 - 25000 sek

Lånebelopp

12 - 60 mån.

Löptid

20 år

Åldersgräns

★★★★

Rating
Inga extra avgifterSnabbt svar på låneansökanMånadskostnaden är fast
 

ex: 25 000 på 60 mån. - eff 29,4 % avg 749 kr Tot: 44 955

SmålånVi kan hjälpa dig att hitta smålån så som smslån, snabblån och minilån. Vi listar och jämför flera olika typer av mikrokrediter. Man erbjudar Smålån ofta räntefritt första gången du ansöker om en kredit. Vivus till exempel erbjuder sina kunder sitt första smålån helt utan ränta i 30 dagar. Gratislån är smålån som varken har uppläggningsavgifter, aviseringsavgifter eller övriga avgifter. Dessa erbjuds ibland på 14 eller 30 dagar. Det betyder i så fall att om du betalar tillbaka hela summan inom den avtalade tiden, att detta smålån blir helt gratis.

Smslån idag

Låneinstitut som handlar med smslån har fått mycket kritik genom åren. Om man sköter sina ekonomiska åtaganden så kommer det gå bra. Ta inte ett smslån om du inte verkligen behöver det eller om du har minsta tveksamhet till om du kommer att ha möjlighet att betala tillbaka lånet i tid. Smslån kan bli riktigt dyra om man slarvar med återbetalningarna. Det är viktigt att man är ansvarsfull när man tar smålån. De som inte sköter sina återbetalningar kan riskera att hamna i skuldfällor.

När du tar ett räntefritt smslån så gäller endast den räntefria perioden om du betalar i tid. Om du tar ett räntefritt lån och blir tvungen att skjuta på förfallodagen kan ett “gratis” lån blir riktigt dyrt. Smslån har ibland flera hundra procents ränta och om man inte betalar i tid har man brutit mot avtalet och kan bli tvungen att betala full ränta från dag ett. Så var lite varsam och läs noga igenom villkoren innan du tar ett räntefritt smslån.

Ett smålån är ett lån som du får från ett företag som oftast inte är en bank, utan en kreditgivare som endast lånar ut mindre summor. Det är smålån eller smslån eftersom man vanligtvis lånade pengar genom att skicka ett sms i mobilen förr i tiden. Idag görs dom flesta lånen över internet och vanligtvis tas de ut en hög avgift för lånet och räntas sätts också väldigt högt. Snabblån direkt utbetalning.

Smslån-företagen gör att många kunder blir beroende av dem eftersom de tar ut höga avgifter och räknar med snabb återbetalning av pengarna. Detta kan göra det svårt för en låntagare att betala av lånet och ändå kunna möta månatliga utgifter. Många låntagare har lån på flera olika kreditgivare, vilket förvärrar situationen.

När ska man ta smålån?

Smålån bör undvikas till varje pris och om du behöver hjälp ska du först vända sig till familj eller vänner. Om du har tagit smålån flera gånger bör du sluta omedelbart och betala tillbaka ditt lån eller delbetala om du har flera smålån så att du stoppar den onda cykel. Om du inte har gjort rätt för dig måste du ändra din situation så snabbt som möjligt och betala tillbaka. Smålån ska man endast ta om det är nödfall och du behöver betala hyran eller få mat på bordet. Se verkligen till att du får in tillräckligt med pengar nästa månad innan du väljer att låna pengar.

Hur blir man av med sin skuld?

Har du byggt upp en större skuld så är det bästa att slå ihop alla dina smålån till ett lån, ett så kallat annuitetslån. Ett privatlån har oftast mycket lägre ränta än smslån och återbetalningstiden kan vara över flera år. Du kan också kontakta din kreditgivare för att se om det går att göra en betalningsplan. Både du och kreditgivaren vill få lånet fixat så det borde inte vara något problem alls.

Små lån

Små lån – Viktigt att tänka på

Det viktigaste man ska tänka på om man funderar på att ta smålån är om du verkligen har råd att betala tillbaka lånet. 3000 kr kan verka lite pengar att låna men blir du försenad med din betalning så kan det bli flera hundra kronor i förseningsavgift som läggs på. Låna heller aldrig pengar till nöjen som krogbesök eller resor. Låna endast om det är nödfall och du måste få mat på bordet eller betala hyran. Ett tips är att uppsöka en rådgivare om du har för mycket problem med lån och skulder. Lycka till!

Mobil lån

Mobil lån – Det flesta smslån går att ansöka direkt från mobilen. Smålån som ges ut av smslångivare har idag Mobil lånmobilanpassade webbplatser och du kan slutföra hela din låneansökan direkt från din mobiltelefon. Du kan ofta signera och slutföra hela processen med hjälp av ett Mobilt BankID. Smslån är oftast smålån på summor upp till 10,000 kr. Men det finns smslångivare som beviljar smålån på upp till 25,000 kr och ibland hela 30,000 kr. Hos Ferratum kan du ansöka om upp till 25,000 kr och hos Meddelandelån kan du ansöka om smålån på upp till 30,000 kr.

Snabblån utbetalning direkt kan du ansöka om direkt om du följer länken.

Mobillån – Det finns en del smslångivare som beviljar smålån genom att du endast skickar iväg ett SMS. Dessa mobillån blir mindre vanliga men det finns fortfarande aktörer som du kan ansöka direkt via mobillån. Kredit 365 är ett exempel på en långivare som låter dig ta nya lån med ett sms. Man krävar att du redan är registrerad kund. Det tar bara några minuter att anmäla sig.

De flesta smslångivare sköter idag sina smålån på nätet. Du kan oftast logga in direkt via din mobiltelefon, laptop eller surfplatta. Det tar bara några få minuter att fylla i en ansökan och det är enkelt att fylla i formuläret.

Minilån

Minilån kallas ibland de lite större smålån som ligger på summor på upp till 50,000 kronor. Det finns även minilån som erbjuds med räntefria perioder. Till exempel kan du ibland välja 2 räntefria månader under löptidens gång. om du då behöver ha lite mer pengar under till exempel semestertider eller jultider kan du välja de månader som passar dina behov. Du kan ansöka om Minilån från GoodCash.

MinilånMinilån från GoodCash:

 • Minilån 24 timmar.
 • Låna mellan 5000 kr – 50,000 kr.
 • Ränta: 23,51% – 25,74%.
 • Effektiv ränta: 26,22% – 29%.
 • Ingen uppstartsavgift.
 • Ingen årsavgift.
 • Spelar ingen roll hur många UC förfrågningar du har.
 • Tillåter betalningsanmärkningar.
 • Signering med BankID.
 • Möjlighet att lösa in lånet i förtid.

GoodCash grundkrav på sina låntagare:

 1. GoodCash tar alltid en kreditupplysning hos UC.
 2. Tillåter upp till 9st betalningsanmärkningar.
 3. Minimiålder: 20 år.
 4. Du måste ha ett svenskt personnummer.
 5. Du behöver vara folkbokförd i Sverige.

Smålån på nätet

Smålån – Här kan du låna 1000 kronor. De flesta smslångivare låter dig låna pengar utan att en kreditupplysning görs hos Upplysningscentralen. Upplysningscentralen är Sveriges dominerande och mest använda kreditupplysningsföretag och alla vuxna svenskar finns med i UCs register. Upplysningscentralen hjälper företag att göra säkrare affärer. varje gång det görs en kreditupplysning hos UC så sparas detta som en notering i UCs databas. Har du många UC förfrågningar under en väldigt kort tid så kan det vara svårt att få ett privatlån beviljat hos en traditionell bank.

Alla UC förfrågningar ligger kvar under en ganska lång tid hos UC. Många UC förfrågningar kan vara en indikation på att en persons konsumtion har spårat ur. Men det behöver absolut inte vara så. Om du vill skydda ditt kreditbetyg kan det vara en god idé att ansöka om ett lån utan kreditupplysning från UC. Det är huvudsakligen smålån i form av smslån som erbjuder denna typ av lån. Här kan du låna pengar utan kreditupplysning med BankID om du letar efter smålån som tar sina kreditupplysningar frånalternativa kreditupplysningsföretag.

Man gör alltid en kreditbedömning innan man bevilja en person ett lån. Ett lån utan kreditupplysning från UC innebär att företaget hämtar uppgifter från någon annanstans än UC vid sina kreditbedömningar. De flesta smslångivare som handlar med smålån använder sig istället av Creditsafe och Bisnode. Låna pengar nu

Det är ofta mycket billigare att samla smålån för ett stort konsumentlån.

[Total: 1   Average: 5/5]