Blancolån

Blancolån

Om du letar efter ett blancolån kan vi hjälpa dig att hitta en långivare. Du kan ta ett blancolån på upp till 600,000 kronor utan säkerhet. Klicka på en långivare i listan nedanför för starta din låneansökan. Det går snabbt att fylla i ett formulär och du kan ha pengarna på kontot inom några dagar.

There be errors, yos!

Billiga Lån listar och jämför billiga lån på den svenska lånemarknaden. Du får en bra översikt över flera olika långivare som handlar med blancolån. Du kan snabbt jämföra olika räntor som långivarna erbjuder.Blancolån

Alla långivare ställer olika krav på sina låntagare. Det kan variera kraftigt mellan vilka åldersgränser som krävs och hur mycket du behöver tjäna per månad för att få lån. Någonting som långivarna dock har gemensamt är de grundläggande kraven för att få låna pengar. Här följer några krav som alla långivare ställer när du vill ta ett blancolån:

 1. Du måste vara myndig och minst 18 år gammal. Vissa kräver dock högre åldersgräns.
 2. får inte ha ett pågående skuldsaneringsärende öppet.
 3. får inte ha några obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten.
 4. behöver ha ett svenskt bankkonto att överföra pengarna till. registrerat i ditt namn.
 5. behöver ha en adress i Sverige. Vissa kräver att du skall ha varit folkbokförd på en svensk adress de senaste 24 eller 36 månaderna. Många kräver svenskt medborgarskap, vissa svenskt personnummer.

Blancolån – Kreditvärdighet

God kreditvärdighet är väldigt viktigt när du ska ansöka om ett blancolån. En sak kreditupplysningsföretaget tittar på är din kreditvärdighet. Kreditvärdigheten är en uppskattning av hur bra du är på att hantera ett lån. Om du ofta tar lån och redan har flera tagna lån och krediter kan det bli svårare att få ta ett nytt blancolån. Långivaren noterar också om du missat att betala dina räkningar i tid och blir speciellt bekymrade om du har dragit på dig betalningsanmärkningar. Om du har en betalningsanmärkning kan det bli mycket svårt att få ett blancolån till en billig ränta.

För att du ska kunna behålla din kreditvärdighet god kräver det att du alltid betalar dina räkningar i tid. Se alltid till att du inte drar på dig några skulder hos Kronofogdemyndigheten. Som tidigare nämnt är der just på der viser du samlar på dig betalningsanmärkningar. Dessa är totalt ödesdigra för din kreditvärdighet. Har du anmärkningar kommer du få sämre villkor och dyrare ränta. Det är också en fördel om du försöker amortera bort dina kreditlån så fort som möjligt. Så att du kan bli av med dina nuvarande krediter och lån. Färre krediter betyder bättre kreditvärdighet.

Blancolån – God återbetalningsförmåga

Det viktigaste en långivare tittar på är att du ska kunna betala dina skulder/avbetalningar i tid. En god betalningsförmåga är A och O. Både för långivarens och för låntagarens skull. Din betalningsförmåga baseras på en massa olika faktorer som påverkar din ekonomi. De ser främst till din disponibla inkomst, vilket betyder den del av din inkomst du har över till att spendera på vad du vill. De stora faktorerna i detta är din nuvarande inkomst och dina månatliga utgifter. Men även andra saker spelar in, så som om du är gift, har barn och hur länge du har arbetat och bott på samma ställe påverkar.

Långivarens gör en tolkning av din betalningsförmåga baserat på dessa faktorer. Det ultinata du kan göra för att påverka din betalningsförmåga i en positiv riktning är helt enkelt att höja din inkomst och sänka dina fasta utgifter. Det bästa sättet att göra detta är genom att göra en budget och att hålla koll på sin vardagsekonomi. Något som hjälper till är om du lever tillsammans med en sambo eller motsvarande partner eller make/maka och såklart om du äger din lägenhet eller villa. Alla tillgångar du har ger låneinstitutet ytterligare säkerhet för lånet och du anses vara en lägre risk att låna ut ett blancolån till.

Hur dyr blir räntan på mitt blancolån?

En grundregel är att ju bättre säkerhet man kan ställa för sitt lån desto billigare blir räntan man blir erbjuden. För ett blancolån utan säkerhet är det din egna inkomst som utgör säkerheten för lånet. Låneinstitut och bankerna ser inte den här säkerheten som riktigt lika trygg som om du pantsatt ett fysiskt objekt. Därför blir räntan litet dyrare för ett blancolån än för till exempel ett bostadslån. Om du har en medsökande kan du förhandla ner räntan ytterligare. Tänk på att ni behöver båda kunna visa upp en inkomst och en god betalningsförmåga.

Den absolut dyraste räntan blir man tvungen att betala för ett snabblån. Detta är den absolut minsta typen av blancolån. Varför de blir så dyra är för att avbetalningstiden är så kort. Smslångivarna måste tjäna pengar för att företaget ska kunna gå med vinst. Ifall ett smslån skulle ha lika billig ränta som ett blancolån, skulle låneinstituten inte göra några vinster. På grund av att återbetalningstiderna är så korta som 14 – 90 dagar för ett mikrolån så hinner inte kostnaden bli så dyr ändå, men rent procentuellt så blir den otroligt hög.

Blancolån ränta

Räntan för ett blancolån beräknas individuellt. Det går inte att säga i förväg vad du kommer att bli erbjuden för ränta. Bank Norwegian till exempel erbjuder ränta från 3,99 eller 4,99 effektiv ränta. det betyder inte att det är säkert att du blir erbjuden en så billig ränta. Exempelräntan som visas ligger ofta på ca. 8%. Du kan bli erbjuden allt mellan 5 – 22%, som sagt beräknas räntan helt individuellt. Det beror på hur mycket du vill låna, vad du har för inkomst, ifall du har betalningsanmärkningar eller inte, vad för löptid du väljer och hur du skött dina tidigare krediter.Blancolån ränta

Det kostar ingenting att ansöka om ett lån och du binder inte upp dig på att låna bara för att du skickar in en låneansökan. Du kan skicka in en låneansökan till flera olika långivare och sedan välja det erbjudande om ränta som du tycker är bäst. Du kan även använda dig av en låneförmedlare om du vill få många bra erbjudanden om ränta skickat till dig. En låneförmedlare gör en kreditbedömning och sedan skickas din låneansökan ut till runt 20 st olika låneinstitut och banker. Du kan öka dina chanser att få ett billigt blancolån om du använder dig av en låneförmedlare.

Några exempel på populära låneförmedlare är Lendo, Arcadia, Axofinans, Pengino, Bankio och WebFinance. De förmedlar en mängd blancolån på den svenska lånemarknaden.

Du kan läsa mer information om ränta på Wikipedia här. Klicka på länken för att skickas vidare till artikeln om ränta.

Blankolån

Vad är syftet med blankolån? De olika användningsområdena för ett blancolån kan vara många. Blancolån och deras flexibilitet är en av de största styrkorna och du kan använda ett blancolån till vad du själv önskar. Frågan är då vad bör du använda ett blancolån till? Det absolut bästa sättet att använda ett blancolån på, eller även andra typer av lån för den delen, är till en investering. Med att investera menar vi inte att du ska ta ett blancolån till att handla aktier eller fonder. Avkastningen för dessa fonder måste i så fall vara otroligt höga för att kunna motverka räntan som du måste betala för ditt blancolån.Blankolån

Den typen av investeringar som ett blancolån bör användas till är saker som kan ge dig ett direkt eller ett långvarigt värde. Du kan även använda det till att motverka en större kostnad. Ett direkt eller långvarigt värde kan till exempel vara en bostad. Om du använder ditt blancolån som en kontantinsats kan du köpa du en bostad som har ett eget värde. Ofta kommer värdet på din bostad att stiga eller i värsta fall stå still. Isåfall betyder det att du fortfarande har pengarna kvar de är bara inte likvida längre.

Du kan ju alltid få tillbaka dina pengar genom att sälja din bostad. Ett blancolån som, används för att motverka en större kostnad kan t.ex. vara att bruka lånet till att reparera en vattenskada. Om du reparerar en läcka innan den leder till vattenskador så kan du undvika större kostnader i form av renoveringar eller reparation. Det kan därför vara smart att ta ett blancolån för att laga denna läcka så fort som det bara är möjligt. Detta för att förhindra större skador tillkommer på din bostad.

Vad är blancolån

Vad är blancolån ? Blancolån kallas också privatlån utan säkerhet eller konsumtionslån. Dessa lån är avsedda för konsumtion. Det betyder att du kan använda ett blancolån till precis vad du vill. Bilköp, renoveringar, handpenning, resor, investeringar eller konsumtion. Du behöver inte specificera vad du ska ha pengarna till när du ansöker om ett blancolån. Inte heller behöver du lägga någon säkerhet bakom lånet i form av tillgångar. Din nuvarande anställning och betalningsförmåga är kreditbolagets enda säkerhet för att få pengarna återbetalade.Vad är blancolån

Däremot betyder detta inte att du inte behöver betala. Uteblivna månadsbetalningar kan leda till att ärendet först skickas till inkasso och i förlängningen till Kronofogden. När skulden väl hamnat hos Kronofogden kommer du att få en betalningsanmärkning. Kronofogden kan sedan välja att göra en utmätning av din egendom för att betala tillbaka skulden. Eller göra en införsel direkt från din lön och ge pengarna till fordringsägarna.

Blancolån är så kallade annuitetslån och  du betalar alltid samma summa varje månad under hela lånets löptid. Om räntan sjunker så amorterar du mer. Om du vill läsa mer om blancolån kan du läsa mer på Wikipedias artkel här, klicka för att läsa mer information.

Blanco lån

Blanco lån – Detta kan vara viktigt att tänka på när du ska ta ett blancolån. Om du till exempel tänkte använda ett blancolån till ett bilköp, så är det viktigt att du ser över den totala kostnaden för lånet och löptiden. Du vill inte ha en större skuld än vad fordonet är värt under löptiden. Du vill såklart också veta vad du betalar totalt för din bil när ditt blancolån är återbetalt. Gör en beräkning innan du tar ditt blancolån. Ta med övriga kostnader för vad det kan komma att kosta att ha en bil. Bensin, skatt och försäkringar kan bli otrevliga överraskningar om du inte gör en bra budget.Blanco lån

Du vill veta vad totatkostnaden blir för ditt lån. Du kan få en lägre månadsutgift men en betydligt dyrare lånekostnad. Värdet på bilen kan också sjunka snabbare än den återstående skulden på lånet. Detta kan medföra att du får mer skuld än värde fram tills dess att bilen är betald. Vilket kan medföra problem om du till exempel vill byta ut ditt fordon innan hela skulden är återbetalad.

När man tar ett vanligt billån så krävs det att du kan lägga 20% i handpenning för bilens totala värde. Kontantinsatsen kan blir riktigt dyr om du planerar att köpa en ny bil. Du kan alltid ta ett blancolån för att betala kontantinsatsen. Om du tänkt köpa en begagnad bil med ett blancolån kan du ansöka om ett billån utan kontantinsats. Då behöver du inte lägga bilen som säkerhet och du behöver heller inte någon kontantinsats.

Billigaste privatlån

Billigaste privatlån – Om du är på jakt efter marknadens billigaste privatlån så kan du jämföra lite olika långivare i listan ovan och se vad för olika räntor de erbjuder. Om du vill hitta Sveriges billigaste lån bör du inte bara titta på vem som erbjuder den billigaste räntan, utan vilken den effektiva räntan är.Billigaste privatlån

Den effektiva räntan är den totala kostnaden, med uppstartsavgifter, månadsavgifter, aviseringsavgifter och övriga avgifter och kostnader inräknat. Om du tittar på den effektiva räntan får du en mer korrekt bild av vad ditt lån kommer att kosta.Billigalaan.se listar och jämför en mängd blancolån på den svenska lånemarknaden. De lån som listas är billiga lån utan säkerhet. Blancolån.

Bästa blancolån

Bästa blancolån – Om du är på jakt efter marknaden bästa blancolån så kan du öka dina chanser att hitta detta med hjälp av vår sammanställning. Du skulle kunna använda din egen tid till att leta efter olika långivare som handlar med lånelösningar av den typen. Vi har redan samlat en mängd olika långivare på den svenska marknaden i vår lista högst upp. Vi har försökt att ta med så många som möjligt och fler tillförs då och då. Du sparar tid till annat då vi har samlat ihop en mängd lån i vår lista.Bästa blancolån

Använd med fördel vår översikt över svenska lån så blir det lättare för dig att hitta i den svenska lånedjungeln. Det kan vara snårigt där ute och vi hoppas att du med vår sammanställning får det lite lättare att navigera dig fram till ett lån som passar dig och dina specifika behov på allra bästa sätt. Välkommen och lycka till. Vi kommer snart att lägga till möjligheten att registrera din e-post adress och telefonnummer. Då kan du få, om du vill, låneerbjudanden skickade direkt till din e-mail eller telefon via sms.

In blancolån

In blancolån – Att använda ett blancolån till en kontantinsats. Om du planerar att köpa en villa eller en lägenhet så kräver bankerna att du lägger en handpenning. Detta för att värdet på fastigheten ska vara större än den kvarvarande skulden på lånet. Idag kan man låna upp till 85% av bostadens värde med ett bostadslån. Resten av priset för bostaden behöver du själv finansiera i form av en kontantinsats. De här pengarna vill man ju helst att de ska vara kapital man själv har sparat ihop.In blancolån

Men det är inte alla som har den sortens pengar sparade. Det går lika bra att ansöka om ett blancolån för att kunna betala de sista 15 procenten. Ungefär samma sak gäller när du ska låna pengar till ett bilköp. Med ett blancolån kan du låna till kontantinsatsen för bilen om du inte har sparade pengar till det. En bra sak är att du inte behöver spara ihop en större summa kapital innan du kan köpa din bostad eller bil. Var dock medveten om lånekostnaden för blancolånet och att den totala kostnaden blir mycket högre.

Amortera alltid av ditt blancolån först då det har en mycket högre ränta än ett bostadslån eller ett vanligt billån. Ett bostadslån eller billån har egendomen som säkerhet bakom lånet och ett lån utan säkerhet har alltid högre ränta. Du kan läsa mer om bostadslån här på Wikipedia.

Lån direkt

Lån direkt – Om du vill ha ett lån direkt behöver du inte vänta länge. Det tar inte lång tid att fylla i en låneansökan.Lån direkt

Spendera några minuter till att jämföra olika långivare i listan och sedan fyller du i ett formulär och skickar in. Du behöver inte besöka något bankkontor eller boka tid med en banktjänsteman. Vissa tycker det är jobbigt att sitta och förklara sin ekonomiska situation på ett bankkontor och förklara vad man ska ha pengarna till. Ett blancolån kan du ansöka om helt annonymt på nätet med hjälp av din surfplatta eller mobil. Sidorna är idag helt mobilanpassade.

Har du dessutom ett BankID kan du slutföra hela låneprocessen online. Inget krångel, fyll i din ansökan, vänta på svar och om du fått lånet beviljat så skickas pengarna till ditt konto inom ett par dagar. Du kan få ett lån direkt utbetalt till det konto du har uppgett inom några få dagar. Ansök om ett blancolån idag.

Ränta på blancolån

Ränta på blancolån – Vill du hitta ett blancolån med låg ränta? De flesta vill ha en låg ränta på våra blancolån.Ränta på blancolån

Det är såklart den största utgiften/kostnaden när det kommer till ett blancolån. Eftersom summan på lånet baseras på en subjektiv tolkning av långivarna (dessa använder sig av kreditupplysningsföretag som till exempel Upplysningscentralen) så finns det en hel del enkla sätt som du kan använda dig av för att få ner din ränta, oavsett vilken typ lån du ansöker.

Samla lån med ett blancolån

Desto större belopp du lånar desto lägre ränta brukar du bli erbjuden. Den här regeln ligger som grund för konceptet att samla dina lån och krediter. Har du en massa mindre smålån som t.ex. snabblån och smslån så kan du använda ett större blancolån för att lösa in dem till ett enda lån med en billigare ränta. Varför betala till flera långivare och ha flera avi avgifter att betala varje månad? Vi säger att du har tagit 10 st mikrolån på 10,000 kr med 10% ränta på vardera. Genom att du skaffar dig ett blancolån på 100,000 kronor så kan du lösa in dina smålån. Du kan spara flera tusenlappar varje månad.

Samla lån – Du kommer att få ett bättre avtal på ditt blancolån relativt till dina mikrolån och smslån. Du kommer att bli erbjuden en billigare ränta. Om, du får ett blancolån beviljat med 5 % ränta så sparar du in hela 5 % varje månad bara genom att samla ihop dina små, dyra krediter. Ta även med avbetalningar och kreditkort och lös in allt i ett större privatlån.

Jämför blancolån

Jämför blancolån direkt med hjälp av vår sammanställning högst upp på sidan. Där kan du snabbt se vilka räntor de olika långivarna erbjuder. Om du klickar på en långivare i listan så kommer du tas direkt till långivarens hemsida där du kan starta din låneansökan. Långivarna har sidor som är lätta att förstå och använda. Det tar bara några få minuter att fylla i din låneansökan och du får svar ganska fort. Du anger hur mycket du vill låna, över hur lång tid och sedan fyller du i dina kontaktuppgifter och personuppgifter.Jämför blancolån

Här följer några exempel på långivare som handlar med blancolån:

 • Bank Norwegian
 • Big Bank
 • Thorn
 • Klicklån
 • Lån för Alla
 • Seven Day
 • Léasy
 • Modus Finans
 • Selene Finans
 • MoneyPal
 • GoodCash

Jämför blancolån direkt från listan högst upp. Det skiljer sig mellan olika långivare vilka räntor och villkor som erbjuds. Även vilka krav på inkomst som ställs och ifall du kan ha betalningsanmärkningar eller inte. Även åldersgränserna varierar mellan olika långivare av blancolån.

Vad är ett blancolån

Vad är ett blancolån ? Ett blancolån är ett lån utan säkerhet. Lån utan säkerhet har högre räntan än vad lån med säkerhet har. Detta eftersom ingen egendom står som pant bakom lånet, som till exempel vid ett bostadslån eller ett billån. Här i Sverige är det möjligt att ta ett blancolån utan säkerhet på upp till 350,000 kr från vissa långivare men de flesta erbjuder lån upp till 500,000. Sedan finns det undantag som lånar ut upp till 600,000 kr. Räntan ligger oftast mellan 4% – 22% men vissa smslån har en effektiv ränta på flera hundra procent. Från och med september 2018 kommer nya regler för ränta på max 40% över reporäntan.Vad är ett blancolån

Blancolån är så kallade annuitetslån vilket innebär att samma summa pengar betalas varje månad, månadsvis. När räntan går ner så amorterar man med motsvarande summa. Till skillnad från när man valt rak amortering istället, i detta fall blir lånet billigare över tid.

Wikipedia kan du läsa mer generell information om blancolån här. Mer information om lån här. Mer om amorteringar här, och mer angående annuitetslån här. Klicka på länkarna för att läsa mer om de olika ämnena. Du kommer att omdirigeras till rätt artikel med en gång.

Bästa blancolånet

Bästa blancolånet på marknaden blir lättare att hitta om du använder en jämförelselista för att hitta ditt blancolån. Du hittar det bästa blancolånet genom att jämföra aktörerna på marknaden.Bästa blancolånet

Säkerhet

För ett vanligt billån, bolån eller ett båtlån ligger säkerheten i det föremål man inhandlar för det lånade kapitalet. Klarar man inte av att återbetala lånet kan långivaren helt enkelt överta ägandet av bilen eller lägenheten och sälja av det via en exekutiv auktion genom Kronofogden. För ett blancolån utan säkerhet är det i stället din löpande återbetalningsförmåga som utgör bankens säkerhet. Det här betyder att det inte finns någon egendom som banken kan sälja för att återvinna skulden för lånet.

Det här betyder såklart inte att ett blancolån är utan risk. Om du inte förnår att betala dina skulder i tid kan det leda till oerhört skadliga konsekvenser. Om, du lånar pengar utan säkerhet genom ett så kallat blancolån är det ofta det enda alternativet man har när man måste låna pengar och inte har några tillgångar som kan sättas som pant för de lånade pengarna. Du behöver inte lämna någon form av säkerhet för ett blancolån och du kan använda pengarna till precis vad du vill. Våra långivare frågar inte ens vad du ska använda pengarna till.

Billigaste blancolån

Billigaste blancolån – Det finns en hel del aktörer som beviljar blancolån på den svenska lånemarknaden.Billigaste blancolån

Om du vill hitta Sveriges billigaste blancolån så kan du använda dig av listan högst upp på sidan. Där kan du jämföra en mängd olika aktörer på marknaden idag. För att avgöra vilket som blir det billigaste blancolånet för dig får du helt enkelt skicka in några ansökningar och se vilken ränta du blir erbjuden. Att ansöka är inte bindande och helt gratis. Du kan dock få en idé om vilka räntor aktörerna erbjuder direkt från vår lista, högst upp.

Blanko lån

Blanko lån – Hur gör jag för att ansöka om, ett blancolån? Det är inte svårt att ansöka om och få ett blancolån beviljat. Alla kreditbolag och låneinstitut erbjuder blancolån utan säkerhet. Faktumet är att ett blancolån är den vanligaste sortens lån bland svenskarna. För att kunna få ett blancolån beviljat behöver man endast uppfylla några få krav. Först och främst bör man inte vara för gammal. Vanligast ät en övre åldersgräns på 75 års ålder. På grund av att blancolån skall betalas tillbaka över ett åtminstone 1 år eller 2 så finns risken att låntagaren hinner avlida innan hela lånet har hunnits återbetalas till fullo.Blanko lån

För övrigt så får man normalt sett inte ha några betalnings-anmärkningar om man vill bli godkänd som låntagare när det handlar om ett blancolån. Betalningsanmärkningar kan vara en indikation på att en person tidigare haft svårigheter att fullgöra sina återbetalningsskyldigheter och ekonomiska åtaganden. Sedan så måste man ju kunna visa upp det som brukar kallas en god dokumenterad återbetalningsförmåga. Om man ska uppfylla detta villkor måste man ha en fast inkomst av någon form, t.ex lön från arbete eller inkomster från pension, sjukpension, a-kassa eller sjukskrivning.

Blancolån med betalningsanmärkning

Blancolån med betalningsanmärkning – Om du letar efter ett blancolån med betalningsanmärkning kan du hitta en långivare i listan högst upp på sidan. Inte alla långivare godkänner betalningsanmärkningar. GoodCash är ett exempel på en långivare som handlar med lån med betalningsanmärkning. Du kan ofta låna upp till 150,000 kr med betalningsanmärkning om din betalningsförmåga är god. Det måste ha gått en bra tid sedan du drog på dig en anmärkning senast och du får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.Blancolån med betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar kan vara minst sagt besvärliga. Det kommer bli svårare att hitta ett lån till en billig ränta med bra villkor. Det blir även svårare att ingå i ett hyreskontrakt, ett mobilabonnemang eller att köpa saker på avbetalning. Men det är inte hopplöst. Konkurrensen på den svenska marknaden gör att många långivare i dag lånar ut pengar till folk med betalningsanmärkningar. Förr var detta inte möjligt.

En betalningsanmärkning hänger sig kvar i 3 år efter det att du betalat till baka din skuld till Kronofogden till fullo. För företag och juridiska personer ligger anmärkningen kvar i hela 5 år. Om du vill läsa mer om vad en betalningsanmärkning är och hur denna påverkar dig kan du läsa mer på Kronofogdens sida här. Annars kan du även läsa Wikipedias artikel om betalningsanmärkningar här för mer generell information.

Blancolån utan kreditupplysning

De lån som erbjuds utan kreditupplysning är huvudsakligen Smslån – Låna pengar utan UC med BankID. De kreditbolag och låneinstitut som erbjuder lån använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag när de gör sina kreditbedömningar. De flesta smslångivare använder sig inte av kreditupplysning från UC även om Upplysningscentralen är Sveriges absolut populäraste kreditupplysningsföretag. De använder sig istället av Creditsafe, Soliditet och Bisnode när de gör sina kreditbedömningar.

Lån utan kreditupplysning är huvudsakligen smålån, mobillån, snabblån, smslån och mikrolån.

Varför välja ett blancolån utan kreditupplysning?

Jo, varje gång det tas en kreditupplysning från UC så registreras denna i UC:s register. Har du många UC förfrågningar under en väldigt kort tid så kan bankerna bli misstänksamma. Många UC förfrågningar kan vara ett tecken på att en persons konsumerande har spårat ur. Det behöver naturligtvis inte vara så utan personen kanske bara tar lån ofta men alltid sköter dem. Bankerna ger ibland avslag pga. för många UC förfrågningar. Det kan tala emot en person när denne senare vill ansöka om ett större lån eller ett bolån. Så för att skydda ditt kreditbetyg kan det vara klokt att välja ett lån utan kreditupplysning från UC.Blancolån utan UC

UC – Upplysningscentralen sparar uppgifter om alla vuxna svenskar i deras stora databas. De hämtar uppgifter från Kronofogden, Skatteverket, Bolagsverket och Lantmäteriet. Även banker och kreditbolag lämnar information till UC. De kan se en persons betalningsanmärkningar, taxerade inkomst, skulder, egendomar och krediter. Du kan läsa mer om UC som företag här.

Blancolån utan säkerhet

Blancolån utan säkerhet – Ett lån utan säkerhet betyder såklart inte ett lån utan konsekvenser. Betala alltid i tid annars kan det få allvarliga konsekvenser. Ett blancolån betyder att du inte lägger in någon säkerhet för ditt lån. Till skillnad när du tar, ett bolån eller ett bilån. En person som inte klarar av att betala sina lån riskerar att bli av med sin lägenhet eller fordon för att låntagaren ska kunna betala av sitt lån. I en situation när någon tar ett blancolån kan långivaren inte göra på detta sätt. Men det betyder inte att ett lån utan säkerhet, ett så kallat blancolån, är samma sak som ett lån utan negativa konsekvenser.

Om man inte kan återbetala ett blancolån så skickas ärendet vidare till inkasso och i förlängningen till Kronofogdemyndigheten. Kronofogden i sin tur kan utföra en utmätning av dina tillgångar. Det här betyder att Kronofogdemyndigheten utreder vilka tillgångar du har och hur du bäst kan återbetala dina fordringsägare. Fodringsägarna är de du är skyldig pengar till. För att du ska betala dina skulder kan då Kronofogden använda sig av ett flera metoder. Kronofogden kan till exempel bestämma att du måste betala en viss del av din lön tills skulderna är återbetalade. Detta kallas för införsel.

Kronofogden kommer göra en införsel direkt från din arbetsgivare och pengar kommer dras från ditt konto så, fort du får lön. De kan också använda sig av dina befintliga tillgångar och egendomar och tvinga dig att sälja dem och sedan ger de vinsten till fodringsägarna. Att ta ett blancolån är alltså inte helt utan risker och konsekvenser. Det är också därför det är ytterst viktigt att du betalar dina räkningar i tid och ser till att budgetera med skulder, krediter och andra utgifter i åtanke.

Blancolån medsökande

Blancolån medsökande – Att ta ett blancolån med en medsökande. På grund av att 2 inkomster är bättre än 1 så erbjuder de flesta låneinstitut en möjlighet att ansöka om ett blancolån tillsammans med en medsökande. Att ansöka om ett blancolån med en medsökande betyder att två personer står på lånet och båda ansvarar för det. Det är ett delat betalningsansvar. För en långivare så innebär det här att de törs låna ut en större summa och till en lägre ränta till dessa 2 individer. Låneinstitutet tittar nu istället på båda två av era ekonomier och kan dra en slutsats utifrån bägge personerna.

Två inkomster är bättre än en. När ni ansöker om ett blancolån tillsammans så känner sig banken eller låneinstitutet mycket säkrare att låna ut pengar till er. Eftersom det inte ställs någon säkerhet bakom lånet så är era inkomster den enda säkerheten för att långivaren ska få sina pengar återbetalade. Har ni båda en god betalningsförmåga så har ni stora chanser att få ett blancolån beviljat.

Om ni båda har en god bruttoinkomst på 20-30,000 kronor per månad så ser långivaren detta som en individ med en inkomst på 50,000 kronor. Två stycken individer betyder dock mera utgifter vilket gör att denna liknelse inte blir hundra procent korrekt. Men 2 individer kan också öka chansen för att en av er har, eller kanske får, en betalningsanmärkning. Detta i sin tur försämrar möjligheterna för ett lån. Därför är det viktigt att du inte endast har din ekonomi under uppsikt, utan även din medsökandes ekonomi.

 

[Total: 1   Average: 5/5]