Annuitetslån

Annuitetslån

Letar du efter ett annuitetslån har du hittat rätt! Välj en långivare från listan nedanför för att starta din låneansökan. Det är enkelt att ansöka och du får snabbt svar på om ditt ansökan blivit beviljad.

Peter Mikkelsen

Jag kan godkänna din ansökan om lån på 2 minuter!

Peter Mikkelsen

Jeg kan godkende din låneansøgning på 2 minutter!


Annuitetslån – En mycket vanlig typ av lån som i stort sett alla svenska banker och långivare erbjuder är annuitetslån. Då man lånar pengar i ett annuitetslån så kräver bankerna & långivarna inte någon säkerhet för de utlånade pengarna. Jämförelsevis så tar banken i stort sett alltid bostaden som säkerhet då man lånar pengar genom ett bostadslån eller bilen som säkerhet då man tar et billån. När du tar ett annuitetslån så är din återbetalningsförmåga din säkerhet. Det man ser till är främst din inkomst och din kredithistorik.Annuitetslån

När man tar ett annuitetslån betalar man samma summa pengar varje månad. Nästan alla svenskar som är över 18 år gamla kan ansöka om ett annuitetslån. Det enda som krävs för att få låna pengar är att man har någon form utav fast inkomst. Desto bättre inkomst man har, desto mer pengar kan man ofta få låna. Det finns flera olika typer av lån utan säkerhet, och de vanligaste lånen är blancolån/annuitetslån, smslån och snabblån.

Vem behöver ett annuitetslån?

Det kan vara vem som helst egentligen. Det finns så klart många anledningar till att någon behöver ett annuitetslån. Man kanske måste ta ett annuitetslån eftersom man helt enkelt har fått slut på pengar. En annan anledning kan vara att något gått sönder och måste repareras. Ibland behöver man låna ett annuitetslån för att köpa något speciellt som man vill ha. Ibland kanske man behöver låna 1000 kr och andra gånger flera hundra tusen kronor. Behoven är olika och det finns därför flera olika former av lån för att passa de flesta personers behov.

Den här artikeln nämner två typer av annuitetslån. Annuitetslån kräver ingen säkerhet. Det betyder att du inte behöver uppge för borgenären vad du ska använda pengarna till och du lägger ingen pant bakom lånet. Hos Billigalån kan du läsa mer om annuitetslån. Om du är intresserad av ett annuitetslån kan du hitta ett i listan ovan. Vi ger tips om hur du lånar på ett ansvarsfullt sätt. Vi har också listor med långivare som erbjuder olika annuitetslån och smslån.

Annuitetslån/Privatlån – För dig som behöver låna lite mer pengar

Privatlån är inte riktigt lika smidigt och enkelt som ett smslån. Det är fortfarande betydligt enklare och smidigare än att gå till den lokala banken. Du slipper sitta i förhör och fylla i krångliga ansökningar. Ett annuitetslån ansöker man om direkt på nätet. Sedan får man låneavtalet hemskickat. Detta för att man ska underteckna det och skicka tillbaks det till långivaren. Det är således ett lite mer formellt lån. Om allt går som det ska så har du i regel dina pengar på bara ett par dagar. Ibland till och med snabbare.

Med ett annuitetslån kan du låna upp till 350.000kr i så länge som 15 år. Det vanligaste är dock att den maximala löptiden är 12 år. Det förekommer även idag långivare som beviljar annuitetslån på upptill 500,000 kr. Även några sällsynta fall kan låna ut 600,000 utan säkerhet i ett annuitetslån. Bank Norwegian är ett exempel på en sådan långivare.

Ett annuitetslån passar dig som vill köpa något dyrare och där du har lite framförhållning. Ett annuitets kan användas till vad som helst, det är ingen som frågar vad du ska göra med pengarna och det behövs ingen säkerhet för lånet. En skillnad mellan privatlån och smslån är att det är svårare att få en ansökan godkänd om du ansöker om ett annuitetslån med betalningsanmärkningar. Däremot så finns det långivare där det är möjligt att få sitt lån beviljat även om man har en anmärkning. Läs mer om att låna pengar och jämför privatlån och snabblån.

Låna mindre belopp med smslån

Smslån är precis vad det heter, ett lån där du använder sms i din ansökan. Anledningen till att det kallas så är för att långivaren skickar en PIN-kod till din mobil som du sedan får ange när du ansökt om lånet. Detta är ett sätt för långivaren att få bevisat att du är den person du utger dig för att vara. Du kan i regel låna upp till 10.000kr med denna metod och det är i särklass det snabbaste och smidigaste sättet att låna pengar på, oftast kan du få dina pengar redan samma dag, ibland till och med på bara några minuter.

Det finns en hel uppsjö av långivare som erbjuder smslån men många kallar sina lån för snabblån, mikrolån, smålån och ibland internetlån. Det är en bra tjänst då du behöver pengar snabbt till något oförutsett eller om du oplanerat får ett behov där du på ett enkelt och smidigt sätt kan få ett antal tusenlappar på nolltid.

Så fungerar ett annuitetslån utan säkerhet

Det krävs som sagt ingen säkerhet för de pengar man lånar genom ett annuitetslån utan säkerhet. Eftersom det inte krävs någon säkerhet för lånet så kommer låntagaren att tvingas betala betydligt mer procentuellt sett i räntor och avgifter för ett lån utan säkerhet än vad han eller hon skulle behöva göra vid ett bostadslån. Så fungerar i stort sett alla banker & långivare, och ju högre risk banken/långivaren tvingas att ta desto mer kommer låntagaren tvingas betala i form av räntor och andra avgifter.

Annuitetslån med betalningsanmärkning

Bankerna tycker inte om betalningsanmärkningar, och personer som har betalningsanmärkningar i sina register kommer med största sannolikhet få det svårare att låna pengar än vanligt. Det finns dock några långivare som är aktiva på den svenska marknaden där man faktiskt kan få låna pengar med betalningsanmärkningar. GoodCash är ett exempel på en sådan långivare. GoodCash tillåter upp till 9st betalningsanmärkningar.

Hos de stora bankerna sorteras ofta ansökningar från personer med betalningsanmärkningar bort automatiskt utan att ens kontrolleras av riktiga personer. De banker som valt att även acceptera kunder med betalningsanmärkningar brukar istället titta på varje enskild kunds ekonomiska förutsättningar. Om kunden uppfyller de krav och villkor långivaren ställer på sina kunder så finns det ofta heller ingen mening att neka kunden ett lån. Det är väldigt viktigt att ha sin ekonomi under kontroll för att öka sina chanser till att få låna med betalningsanmärkningar.

Smslån och snabblån utan säkerhet

En annan vanlig typ av lån utan säkerhet är snabblån. Man kan ofta ansöka om ett snabblån direkt utbetalning på långivarens hemsida, alternativt så kan man ansöka om ett snabblån genom att använda sms funktionen på sin mobiltelefon. När man ansöker om ett lån via sms så brukar det kallas för att man tar ett smslån. Namnet snabblån kommer ifrån att det ofta går väldigt snabbt, smidigt och enkelt att ansöka om ett snabblån. Ofta tar det inte mer än några minuter från och med det att man ansökt om lånet tills dess att man har pengarna på sitt bankkonto.

Det finns några få långivare i Sverige där man kan ansöka om smslån trots att man har betalningsanmärkningar, men vanligtvis accepteras inte betalningsanmärkningar av lånföretagen.
Snabblånen har varit väldigt kritiserade av såväl media som av privatpersoner sedan de dök upp på den svenska marknaden i början av 2000-talet eftersom det anses vara för lätt att låna pengar genom snabblån. Kritikerna menar att unge människor därför lätt lockas till att dra på sig kortsiktiga och dyra lån som i slutändan kan omvandlas till ekonomiska skulder.

Om du vill läsa mer om smslån kan du göra det på Wikipedia genom att följa länken här. Klicka bara på länken för att omdirigeras direkt till rätt sida.

Annuitet

Annuitet härstammar från latinets Annuus. Annuus betyder årligt genom franskans annuité som betyder årliga avbetalningar. Men perioden kan även avse kvartal, månadsvis eller årliga betalningar. Ett annuitetslån är en typ av låneform där du betalar ett fast belopp varje månad. Lånet har annuitet för ränta och amortering. Andra typer av lån kan utgifterna för lånet ändras under lånets löptid. Med annuitet betalar man alltså samma summa varje månad oavsett om räntan rör sig.Annuitet

Om du undrar mer om vad annuitet är för något kan du följa länken här till Wikipedia och hitta ytterligare information. Här kan du läsa mer om vad ett annuitetslån är för något.

Vi kan hjälpa dig att hitta ett annuitetslån på den svenska lånemarknaden. Välj en av långivarna i listan ovan och kom igång med din låneansökan idag. Det tar bara ett par minuter att fylla i ett formulär för en låneansökan och du får besked på en gång om du fått ditt lån beviljat. I listan hittar du flera långivare som handlar med annuitetslån.

Rak amortering eller Annuitet

Rak amortering eller annuitet ? Det finns olika anledningar till varför man skulle vilja välja rak amortering eller annuitet. Här nedanför nämner vi några anledningar.Rak amortering eller Annuitet

Varför skulle man vilja välja rak amortering?

  1. Rak amortering kan vara bättre om du vill minska kostnaden för lånet ju närmare löptidens slut du kommer. kostnaden för lånet minskar succesivt varje månad.
  2. Du kanske har en god återbetalningsförmåga i början av lånet men vet att din ekonomiska situation kommer att förändras över tid.
  3. Rak amortering är bättre när du vill bli av med lånet så snabbt som det bara är möjligt.

Varför skulle man vilja välja annuitet?

  1. Du kanske föredrar en jämnare månadskostnad före den totala kostnaden för ditt lån.
  2. Du vill kunna betala exakt samma summa pengar varje månad för att få jämna utgifter varje månad. Det kan vara enklare att få översikt över sina utgifter på detta sätt.
  3. Du har inte en bättre återbetalningsförmåga i början av löptiden för annuitetslånet.

Här kan du läsa mer om amortering på Wikiopedias hemsida.

Vad är annuitetslån

Vad är annuitetslån ? Ett annuitetslån betyder att den som lånar pengar under löptiden betalar ett fast månadsbelopp när denne betalar ränta och amortering.Vad är annuitetslån

Anledningen kan vara att man vill betala samma summa pengar varje månad för att få en fast utgift. Om räntan ökar så förlängs löptiden, och om den minskar amorterar man med motsvarande summa.

Återbetalningen består av tvådelar, ränta och amortering. Amorteringen är det du betalar av på din skuld och räntan är priset för att du ska få låna pengar.

Rak amortering

Rak amortering innebär att räntan för ditt lån är dyrast i lånets början och blir billigare mot slutet av löptiden. Rak amorteringOm du väljer att amortera lika mycket varje månad kommer alltså räntan att sjunka och lånet bli billigare över tid. Den enda nackdelen med rak amortering är egentligen att lånet kan kännas dyrt i början av låneperioden. Det kan kännas ansträngande för ekonomin men lånet blir alltså billigare. Om du väljer att betala tillbaka lånet på det här sättet istället för att ta ett annuitetslån så har du alltså valt rak amortering.

Med rak amortering sjunker kostnaden alltså varje månad som tiden går. Tvärtemot ett annuitetslån där du alltid betalar samma summa månadsvis. Vi kan hjälpa dig att hitta ett annuitetslån som passar dig och dina behov.

 

 

 

[Total: 0    Average: 0/5]